Google+ Followers

CLICK MY NUFFNANG AD'S

Mari Ramai-Ramai Klik..

Friday, June 25, 2010

KENAPA KEBANYAKAN PEREMPUAN LEBIH PANDAI DARI LELAKI...

Ini fakta dan bukan rekaan. Kalau kita lihat di kebanyakan institusi pengajian tinggi majoriti top studentnya adalah wanita..sorry guys (saya juga lelaki) tapi kita kena akui hakikat ini.. Persolannya ialah kenapa pelajar wanita yang mengungguli carta tersebut? Apakah kaum adam sudah tidak mampu bersaing dengan kaum hawa? 

Ada beberapa faktor yang mungkin boleh kita ambil kira..maksud saya amalan majoriti kaum wanita yang boleh menyebabkan kejayaan ini..

1) Wanita lebih mendengar cakap orang tua dalam menghadapi pelajaran seharian.. Biasanya budak lelaki selalu melawan..
2) Wanita lebih fokus terhadap pelajaran
3) Wanita mungkin kurang gangguan dari segi pengaruh..maksudnya banyak benda yang boleh mempengaruhi lelaki berbanding wanita yang boleh menyebabkan pelajaran lelaki terabai..
4) Wanita lebih cepat matang
5) Perasaan wanita lebih kepada kejayaan kerana mereka ingin bersaing dengan kaum Adam yang selama ini dikatakan menguasai segalanya..
6) Dan banyak faktor lagi 

Tetapi hakikat yang wanita sekarang semakin menguasai kedudukan tidak dapat dipertikaikan..

Dalam pada itu aku terjumpa satu gambar yang menarik perhatian aku di Wall kawan aku di Facebook.. Katanya "Kenapa wanita lebih pandai?" 

So mari kita kongsi gambar tersebut..hehe

Ini bukan gambar lucah (sedikit seksi la - hahaha) Percayakah anda semua yang kemungkinan perkara ini boleh berlaku semasa test atau exam?? entahlah..Lu semua fikir la sendiri.. bagi aku semua ini tidak mustahil...

Maaf kepada wanita yang betul-betul berusaha semasa menduduki sesuatu ujian dan tidak mengamalkan cara si seksi ini...Adusssssss.



Coretkan sesuatu untuk membuatkan 'post' itu lebih bermakna. TQ so much. 

Bookmark and Share
Share

5 comments:

shafiq said...

patutla pompuan pandai semacam je. huhu.


My latest entry : Mari Berenang Di Kolam Setinggi 50 Tingkat

iddinm said...

shafiq,
mungkin..???hehe

Miss Izah Mohamed said...

HAISH.. XPENAH PON GUNE TAKTIK KOTOR BEGITU OK..

STUDY SMART! HAHAA

iddinm said...

Saja postkan entri sebagai hiburan dan renungan...hehe

shaa bonitaa said...

tu gmba pompuan yg xstdi..kalo stdi x buat mcm tu kan..heeee~~

Entri-Entri terkini