Google+ Followers

CLICK MY NUFFNANG AD'S

Mari Ramai-Ramai Klik..

Monday, August 23, 2010

Kakitangan Awam Kerajaan dapat Bonus...sebelum Raya Puasa..

Kakitangan awam dapat bonus sebelum raya! Betulkah? Ini satu berita yang bagus untuk kakitangan awam kerajaan. Aku dapat tahu berita ini dari seorang kawan tadi. Katanya bosnya yang konfem berita ini pagi tadi..

Kakitangan bank sudah dijanjikan dengan pembayaran imbuhan secara berperingkat-peringkat dan mungkin inilah masanya untuk kakitangan awam juga dapat sesuatu.. Baik juga pula PM kita yee.. Tak lupa memberikan bonus kepada kakitangan kerajaan.. sebelum raya pula tu..kenalah betul masanya..

Yang lebih bagus lagi katanya berita itu disampaikan kepada bosnya oleh seorang kawannya yang kerja di CEUPACS walaupun jumlah bonus yang akan diberikan itu tidak dinyatakan. Katanya jumlah itu akan diumumkan pada hujung bulan ini.

Tapi tak sangka pula yang kawan saya ini hanya nak kenakan aku. Walaupun aku tak kerja dengan government tapi aku tumpang gembira juga pada mulanya.. Rupanya dia saja nak kenakan aku.. Tapi tak apa.. ada ubi ada batas... lain kali aku balas.. BERITA PALSU JA PULA...


Pendapat anda mengenai post ini sangat dialu-alukan... Terima kasih.

Bookmark and Share
Share

6 comments:

ashraf said...

haha, sorry bro...ramai juga yg terkena di facebook..habis member kat tempat keja marah aku...hahah

din said...

haiyaaa... ku harap panas hingga ke petang rupanya hujan di tgh hari hu hu

CgMas said...

Ha.. kan dah mengharap2.. dengan tunggakan dari bulan Januari x dpt lagi, ni berita yg bikin gempar!

iddinm said...

Nilah c Ashraf ni...aku terkejut juga pada mulanya...tapi tak pe...hehe..aku kenakan lag orang lain...takkan aku nak terkena sendirian juga....keke

iddinm said...

CgMas,
Kalau tungakan tu kena urus dengan kerani..mana tau dia tak urus sangat...

iddinm said...

Din,
Hujan tengah hari kadang2 ada rahmatnya...:-)

Entri-Entri terkini