Google+ Followers

CLICK MY NUFFNANG AD'S

Mari Ramai-Ramai Klik..

Tuesday, August 23, 2011

Taiwan anjur majlis perkhawinan Lesbian

TAIPEI--

Lebih kurang 80 pasangan lesbian About 80 lesbian melangsungkan perkhawinan dalam satu acara "parti perkhawinan" sama jantina terbesar di taiwan yang mana penganjur berharap  Pulau itu akan menghalalkan perkhawinan gay.

Ramai pasangan memakai pakaian putih dan tudung untuk "perkhawinan Barbie dan Barbie" yang diadakan semalaman di pusat bandar Taipei yang menari kira-kira 1000 pelawat termasuk keluarga, rakan-rakan dan orang ramai.
Seorang pengantin Pendandan rambut Celine Chen, 32  yang berharap satu hari nanti Taiwan akan membenarkan perkhawinan sama jantina merancang akan berbulan madu di New York yang menjadi negeri ke-6 di Amerika Syarikat menghalalkan perkhawinan gay.

Photo: Sam Yeh, AFPKebanyakan pasangan memeluk dan mencium, dan menerima sijil tidak rasmi dari pihak penganjur yang menyatakan  mereka kini "bersatu dalam ikatan perkhawinan suci". Acara perkhawinan ini mencapai kemuncak dengan pasangan saling bertukar cincin dan berkata "saya setuju" di tengah-tengah sorakan dan tepukan orang ramai.

Tahun lalu Taiwan telah menganjurkan perhimpunan terbesar gay di Asia yang telah menghimpunkan seramai 30,000 gay. AFP


Cerita yang berkaitan:
1. Taipeitimes [link]
2. Chinapost [link]


Sudah baca tu rajin-rajinlah komen... Terima kasih. 

Bookmark and Share
Share

Entri-Entri terkini